Det här är ju ingen matblogg, men jag kan ändå inte låta bli att dela med mig av den lasagne jag lyckades få till idag, för den blev väldans god - om jag får säga det själv....
Receptet kommer här:
Ewa spenatlasagne (2 portioner)
1 stor påse färsk spenat (250 g)
2 chalottenlökar
2-3 vitlöksklyftor
1 lätt Creme Fraiche vitlök
½ ekologisk fetaost
1/3 normalstor squash
4 lasagneplattor
1 dl riven ost
Hacka chalottenlök och vitlök. Fräs i olivolja. Häll i spenatbladen och fräs tills de mjuknat och blivit sladdriga. Rör i Creme Fraiche och låt puttra ca 5 min. Skiva squashen och fetaosten ganska tunt. Varva spenatröra, lasagneplattor och fetaost. Spar lite spenatröra till sist. Ovanpå sista lagret lasagneplatta läggs ett tunt lager spenatröra. Täck med squashskivor och ytterligare ett tunt lager spenatröra. Täck med riven ost och gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.
1 stor påse färsk spenat (250 g)
2 chalottenlökar
2-3 vitlöksklyftor
1 lätt Creme Fraiche vitlök
½ ekologisk fetaost
1/3 normalstor squash
4 lasagneplattor
1 dl riven ost
Hacka chalottenlök och vitlök. Fräs i olivolja. Häll i spenatbladen och fräs tills de mjuknat och blivit sladdriga. Rör i Creme Fraiche och låt puttra ca 5 min. Skiva squashen och fetaosten ganska tunt. Varva spenatröra, lasagneplattor och fetaost. Spar lite spenatröra till sist. Ovanpå sista lagret lasagneplatta läggs ett tunt lager spenatröra. Täck med squashskivor och ytterligare ett tunt lager spenatröra. Täck med riven ost och gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.
Servera med en god grönsallad och kalamataoliver.
Mm, det både låter och ser jättegott ut!
SvaraRaderaJag har spenat i landet så nu vet jag vad jag ska laga med den. Tack! Karin
SvaraRadera